The Avant Garde Cocktail Menu

Τ όνομα μιλάει από μόνο του – Baba Au Rum –  το αγαπημένο γλύκισμα που οι Γάλλοι αγαπάνε να ποτίζουν με ρούμι και ένα μπαρ στο κέντρο της Αθήνας με περισσότερες από 250 ετικέτες ρουμιού, μερικές από αυτές σπάνιες και δύσκολο να τις βρεις οπουδήποτε στην Ευρώπη!

Πάνε πάνω από έξι χρόνια που το μπαρ άνοιξε τις πόρτες του στο Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας προσεγγίζοντας την κουλτούρα του κοκτέιλ μ’ έναν νέο πρωτοπόρο τρόπο επηρεάζοντας καταλυτικά την μπαρ σκηνή της πόλη μας.

Το μπαρ βραβεύτηκε ως ένα από τα καλύτερα 50 μπαρ του κόσμου  από το διεθνές περιοδικό και πιο έγκυρο φορέα παγκοσμίως στον χώρο των μπαρ, το Drinks International και ως μια από τις 10 σπουδαιότερες λίστες αποσταγμάτων στον κόσμο από το Αμερικάνικο  φεστιβάλ Tales Of  The Cocktail.

Μόλις λανσάραμε το νέο μας μενού, ένα πλήρη κατάλογο κοκτέιλ, ποτών και αποσταγμάτων τολμώντας ν’ αλλάξουμε για πρώτη φορά το design του.

Δεν ξεχνάμε την επιτυχία του προηγούμενου μενού βέβαια που άλλωστε είχαμε τυπώσει σε περισσότερα από 4.000  αντίτυπα όλα αυτά τα χρόνια, με τα περισσότερα από αυτά να έχουν “κλαπεί” από τους πελάτες μας, πράγμα που θεωρούμε τεράστια επιτυχία, μεγαλύτερη ακόμη και από την βράβευση του ως καλύτερου  cocktail menu 2 φορές στο Athens bar Show.

Ο νέος μας κατάλογος είναι ένα project που  εμπνέεται από το καλλιτεχνικό και κοινωνικό κίνημα της Avant Garde που έχοντας τις ρίζες του στο παρελθόν συνεχίζει και εξελίσσεται και στις μέρες μας.

Ο σχεδιαστής και συνεργάτης μας είναι ο Κώστας Θεοχάρης, ένας επαγγελματίας που έχει αναπτύξει το δικό του προσωπικό στυλ μέσα από την δημιουργικότητα αλλά και την παιδεία που τον διακατέχει. Φέτος βραβεύθηκε με το βραβείο ΕΒΓΕ για την δουλειά του και τον σχεδιασμό του δικού του βιβλίου με θέμα “Αθήνα-Παλιά επαγγέλματα”. Να σημειώσουμε ότι σχεδιάζει σχεδόν αποκλειστικά στο χέρι και οι εκτυπώσεις του γίνονται από τον ίδιο, πάλι στο χέρι, με την μέθοδο της μεταξοτυπίας. Με λίγα λόγια η δουλειά του είναι πραγματικά χειροποίητη.

Δουλειά του μπορεί να δει και να απολαύσει κάποιος αγοράζοντας τις καρτ ποστάλ που έχει φτιάξει ειδικά για το Baba Au Rum αλλά και στην προσωπική του ιστοσελίδα www.typokomio.com

Nα τι λέει ο ίδιος για την δουλειά του στο Baba Au Rum:

” Bασική επιρροή για την αισθητική κατεύθυνση του νέου καταλόγου του Baba Au Rum είναι  τα καλλιτεχνικά κινήματα των αρχών του αιώνα.

Όπως ο Ιταλικός φουτουρισμός, η Αvant Garde, καθώς και ο μετέπειτα Ντανταισμός.

Κινήματα που δημιουργήθηκαν στην καρδιά της Ευρώπης και της βιομηχανικής επανάστασης.

Προσεγγίσαμε τον κατάλογο όχι μόνο σαν ένα bar menu αλλά και σαν μια ολοκληρωμένη έκδοση βιβλίου με μια αφηγηματική διάθεση.

Το menu είναι πολύ σημαντικό για  κάθε χώρο που ασχολείται δημιουργικά με την γαστρονομία. Είναι μια καταγραφή της εποχής και του έργου που έχει να παρουσιάσει, ειδικά  ένας χώρος σαν το Βaba Αu Rum που πρώτο εισήγαγε την κουλτούρα του Fine Drinking στον γαστρονομικό χάρτη της Ελλάδας. ”

Ήδη ο νέος κατάλογος έχει παρουσιαστεί με επιτυχία στην Expo του Μιλάνου αλλά και σε μπαρ στο Παρίσι και την Λευκωσία παίρνοντας εξαιρετικές κριτικές.

Στην φωτογραφία το signature cocktail, Fluxus Milk Punch.

Ρούμι από την Τζαμάικα, Μπράντι από την Ισπανία, μπαχάρια, κεράσι και γάλα βανίλιας και σόγιας.

Write a Reply or Comment Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *